Gıda etiği; “Gıda bilimi, teknolojisi ve uygulamalarında, doğru olarak kabul edilecek değerleri araştırmak, bulmak, sistemleştirmek ve insanların hizmetine sunmak” olarak açıklanabilir.
Gıdalar üzerinde yapılan hileler..
- Ufalanmış peynirin birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılması ,
- Dana kıymaya tavuk sakatatı katılması ,
- Sütün yağı alınıp yerine margarin konulması ,
- Küflü kaşarlardan eritme peyniri yapılması ,
- Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanarak karıştırılması
- Kırmızı bibere kiremit tozu eklenmesi ,
- Kalitesiz bulgura boya katılması ,
- Zeytinyağına rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağının karıştırılması ,
- Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar ın yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal edilmesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder