Gıda etiği;  “Gıda bilimi, teknolojisi ve uygulamalarında, doğru olarak kabul edilecek değerleri araştırmak, bulmak, sistemleştirmek ve insanların hizmetine sunmak” olarak açıklanabilir. 
Gıdalar üzerinde yapılan hileler..
- Ufalanmış peynirin birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılması ,
 - Dana kıymaya tavuk sakatatı katılması ,
 - Sütün yağı alınıp yerine margarin konulması ,
 - Küflü kaşarlardan eritme peyniri yapılması ,
 - Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanarak karıştırılması
 - Kırmızı bibere kiremit tozu eklenmesi ,
 - Kalitesiz bulgura boya katılması ,
 - Zeytinyağına rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağının karıştırılması ,
 - Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar ın yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal edilmesi
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder