12 Ocak 2013 Cumartesi

Ankara da Tiyatro...

Hayat Ön provası yapılmamış bir tiyatro gösterisidir. Bu, alkışı olmayan tiyatronun perdesi kapanmadan; Gülün, şarkı söyleyin, dans edin, aşık olun… Hayatınızın her anini değerlendirin.
                                                                                                    Charlie Chaplin


Bu sezon, Ankara Devlet Tiyatrosu şölen gibi, o kadar güzel oyunlar var ki, ben zaman buldukça gitmeye çalışıyorum. Kış gelmeden, Yosunlar, Mirasçılar benim bu sene gidebildiğim oyunlar arasında...



Yosunlar: Kendi aralarında zaman zaman acımasız intikam oyunları oynayan, aileleri ve hayat tarafından yalnızlaştırılmış iki yaşlı adamın yaşantısı, kapılarını çalan beklenmedik esrarengiz bir ziyaretçi ile yeni oyunlara, sürprizlere ve acımasız gerçeklere açılır. Cinsellik, dostluk ve aldatma üzerine eğlenceli bir komedi…


Kış Gelmeden: Füruzan’ın “Benim Sinemalarım” adlı kitabındaki “Kış Gelmeden” adlı öyküsünden yine kendisinin sahneye uyarladığı oyunda; “70’li” yıllarda İstanbul’da yaşayan üç kardeş anlatılır. Her biri kendi çizdiği yolda düşe kalka ilerlemektedir. Uzun bir ayrılıktan sonra, yolları bir gün yine kesişir.


Mirasçılar:Savaş gazisi Törehan’ın ölümü ile başlar. Yıllardır Törehan’ı arayıp sormayan kız kardeş ve enişte çıkagelir. ev için türlü entrikalar çevirirken, işe birde kentsel dönüşüm projesi komisyonu karışır.Saliha, ardından çevrilen dümenleri fark eder.Ve..Meçhul torun.. Saliha’nın beklediği torun gelecek midir?


Tiyatrodan korkmayınız. Tiyatro hayatın aynası. Aynaya bakmaktan korkuyorsanız, eve dev aynası alınız…
                                                                                                              Ferhan Şensoy




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder