26 Ocak 2013 Cumartesi

Uğur Böcekleri Neden Uğurlu?

Uğur böceklerinin uğuruna inanan tek toplum değilmişiz. İlginçtir, Orta Avrupa’da eline uğur böceği konan kızın evleneceği, Kuzey Avrupa’da ki bazı ülkelerde ise üzerine uğur böceği konan kişinin dileklerinin gerçekleştireceği inancı bize benzemektedir.

"İnsanoğlu için yararlı böceklerdir. Larvaları ve erginleri yaprak bitlerini ve koşnilleri büyük sayıda yediklerinden biyolojik mücadelede kullanılır. Belki de bu yüzden insanlar onu "uğurlu" buldu...

İyi uçarlar, rahatsız edildiklerinde yere düşerler ve çok defa bacaklarını vücuda toplayarak ölü taklidi yaparlar. Kışı birçoğu bir arada ergin olarak geçirirler. İlkbaharda yumurtalarını yaprakların altına ya da kabukların yarıklarına bırakırlar. Larvaları yumuşak derili, çok defa renkli desenli, çok hareketlidir. "

Bu böcekler, hayatımızda birden çok alana konu olmuştur, kıyafetlerimiz, logolarımız, çocuk kitaplarında kahramanlarımız ve bahar da sizi bilmem ama ben her uğur böceği gördüğümde onu inatla elime almaya çalışır ve ardıdan " Uç uç uğur böceği, annem sana terlik, pabuç alacak" derim ve dileğimi tutarım..

Tüm dilekleriniz uğurlu ve gerçek olsun...

Not: Bu güzel el emeği magneti hediye ettiği için annem' e sonsuz teşekkür ederim.. 

2 yorum:

  1. bunun yapılışını tarif edebilir misiniz çook güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bir çember, kasnak benzeri bir cismin üzerine fıstık örgü ile dolduruyorsunuz, ip yüzünden bizim ki böyle tüylü tüylü görülüyor, size de bu tarz da bir ip seçmenizi tavsiye ederim. Daha sonra üzerine işlemeleri yapın :))

    Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil